11. november 2008

Dober začetek slab konec

Hej

Dolgo nismo nič pisali, tako da smo že skoraj pozabili kaj smo doživeli te dneve. Še vedno smo v iskanju primerne hiške, saj želimo za malo denarja veliko muzike. Nikamor se nam ne mudi, ker imamo tu prijetno nastanitev za ugoden denar. Eno hiško imamo nagledano, katere ogled bo v soboto. Je zelo blizu Gregorjeve službe, tako da lahko gre skoraj peš, kar tukaj pomeni ogromno. Prvič ker naš 'avtobus' dosti pije po mestu. Drugič ker Grega zgubi za vožnjo12 km 2 uri na dan . Bencin je tukaj nekje pol ceneje, tako da sma zračunala da porabima isto za bencin kot sva v Sloveniji, ko je najin Audi pil pol manj. Bencin ima od pumpe do pumpe različno ceno in  dva krat na dan jo spreminjajo. V soboto sva opazovala cene in je bilo med najcenejšo in najdražjo pumpo razlika 11 centov. Tisti dan sva šla tudi na 5 ogledov in ena hiška oz unit je bila kulturna. Ampak še naju ni prepričala, da bi dala vlogo. Po ogledih smo šli v Good Guys, da naredimo finančni plan, koliko nas bo prišla bela tehnika. Povzetek ogleda: Mielle stane isto kot v Sloveniji, malega hladilnika ne moreš kupit, saj so vsi ogromni. Prodajajo tudi Jamie Oliver posodo. 3 lonci različnih velikosti $400 okrog 200 eur. ;)

V nedeljo smo šli na izlet v živalski vrt. Najprej sem jih obrnila za $6 cenejšo karto, ker sem pokazala 
študentko. Sicer je že potekla, samo kaj pa avstralci vejo. Važno da zadaj piše 08, rimske številke zanemarimo. Živalski vrt je super. Ves čas se sprehajaš med bambusi, tako da ti ni vroče in vse je zelo realno. Ko greš npr gledat kengoruje, je okoje tam narejeno tak kot je v outbacku. Pustinja, vroče, pesek...  Super duper dan je bil, vendari se je zaključil s kaznijo za napačno parkiranje $68. Ni blo ravno napačno je pa bilo parkiranje na lubju, kar je pri njih uničevanje narave. Nekako jih zastopiš, samo zakaj potem naredijo pol premalo parkirišče?  Sem prebolela ampak, še vedno ne toliko da bi kazen plačala.  Poleg tega pa je naš surfer dobil še alergijo na sonce, ki je razvidna iz slikice. Zgleda tak kot bi ga koprive popikale. Jutri grema k zdravniku. Upajmo na najboljše.


Tako pa naš otrok danes spi, ko je vročina. 



Ati in njegov avstralski prijatelj Drew. Zakov ati. Huda debata o poceni delih za računalnik. Sem mislila da bo ostalo pri teh 3, ki smo jih vzeli s sabo. ;)

Aleksander in Zak. Uživata ko sta skupaj, midve s Tino (Zakovo mamico) pa tudi. Saj si lahko spočijema, ker se tamala dva tak dobro razumeta, da ni nobenih težav. Ines: Neli bo  vedno njegova lubica, ne skrbi, pač ni bla najbolj na avte.
Katja vidiš, da te Aleksander ni pozabil. Tukaj je ves čas govoril Iba, Iba, Iba... Mami Iba. 

Ta del nam je bil najbolj všeč. Greš skozi dvojna vrata in prideš v veliko ložo, kjer povsod letajo metulji. Mali miljon jih je. Kot je iz slike razvidno, dva sta sedela na Aleksandrovi kapi. Neverjetno lepo in prijeten občutek. Še pazit moreš, da katerega ne pohodiš.
Še dobro da ima fotoapat samosprožilec. Pohvala mamici, ker je v ozadju ujela še slona.
Ena fotka za našo 'žirafico lučko'. Aleksander ni mogo sodelovat v fotografiranju, ker je bila žirafa preveč zanimiva. Baba ne boš verjela, da se je Baco spomno za to fotko. ;)
Še ena družinska za naše najbljižje. (še enkrat hura za samosprožilec)
No naj bo to za enkrat vse. Se javimo ko go hiška na sporedu.

Lepo se imejte, tu pa tam mislimo na vas, pri nas bo tudi polna luna in 35 stopinj. 

6 komentarjev:

Unknown pravi ...

Ja vidim, da uživate sto na uro, sej prav tak vsaj nekdo!! :)
pa vi mate preveč pestro, prav dogaja se vam, prav ameriški ste hihihi.
upam, da ste uredili z alergijo, prav smili se mi mali, sej se bo pomojem navado.

aja fauš sem vam itak vsega (malo heca) ampak najbolj pa sonca in vročine, ker tukaj v mb-ju se počasi počutim že kot da sem iz lj vsaki dan samo megla, megla in še enkrat megla, groza je, pa ob 4-5 pop. že tema. tako da sončite se namesto nas no aleksander se ne rabi :)

lep pozdrav od katje

Anonimni pravi ...

ja no pa smo dočakali naslednjo epizodo, če bo tako "pogosto" bo mali princ naenkrat postal veliki , saj se mi zdi da je že kar nekaj zrasel ! KAR SE PA MEGLE V MB TIČE , PA VZAMI Z REZERVO , KER SE ŽE V MB OD SOBOTE PRAZNUJE MARTINOVO , PA TE ENI SAMO MEGLO VIDIJO, TAKO, DA JIM OB 5.PM ŽE PADE MRAK NA OČI .....lp pozdrav vsem ..
......B.Z. (brezzamere) ata Bojan

Anonimni pravi ...

elooooooow!!
končno novi post - ejmen :)kaj to berem, 35 C? v Mariboru je direkt 7 C in nič veš - kaj pa to? Oo...

Vidim, da uživate, btw Tadeja lepo zgledaš v roza majčki :) Mali je pravi cuker <3! Grega kak je služba? Kravate pa to? :) fensiiiii...

Tadeja moj blog spet deluje, bom začela še slikarit kaj okolice, da boš vidla, kak se stavri spremnjajo pa nas :) emmm...pr nas v brezju nema megle, nas ma Bog rad LMAO! Ostanite zdravi in nasmejani :)

lp, TT

kaalen pravi ...

O... em, a vi to pravite da sploh se niste dali nobene aplikacije za stanovanje do sedaj???

A je trenutno lahko dobiti stanovanje v Melbournu tudi brez referenc? Koliko ljudi recimo pride na en ogled stanovanja?

Roo pravi ...

Ej Tamika, Grega ne uspe niti novih objav videt, tak da bom kar jaz napisala. Ne rabi hodit s kravato na šiht. To je bilo samo da ga je dobil. Jej... kavbojke in t-shirt. Zaj ugotavlja da že eni hodijo v kratkih hlačah, tak da ko bo res vroče, bo tudi to prišlo na vrsto.;) Za majčko pa se nea norca ddelaj, ker vem kaj si mislila...

Roo pravi ...

Hej Kaalen

Nope, še nobene nismo dali, ker nas še nobena hiša ni prepričala.
Ne vemo še če je lahko ali ne. Ko bomo dali prvo in če nas bodo zavrnili, bomo začeli razmišljat da zna bit težko.;)
Na ogled pa različno. Tisto kaj je poceni in veliko jih je full. Tisto kaj pa je dražje pa bolj malo ali nič. Nenormalno dosti se zaj daje v najem in prodaja, tak da se opazi, da je kriza in da cene padajo. Mamo srečo, je kar velika izbira.
Kaj vidva sta težko dobila hišo?