28. december 2008

After Christmas

Dolgo nismo nič napisali, ker ni bilo časa. Ogromno se dogaja in sedaj ko je imel Gregor dopust smo maksimalno izkoristili čas. Še dobro da vzamemo fotoaparat s sabo, da ne pozabimo kaj vse smo videli in doživeli. No, če ne ga kupimo...;)

Kot prvo naj omenim, da smo skupaj s hišo dobili tudi domače prijatelje. Eden takih se je naselil v našo posodo za klupice. Neprijetno srečanje...priznam. ;)

Vsaki drugi dan jemo malerične cmoke, ker jih Aleksander naravnost obužuje. Zmaže vsaj 3 če ne 4.Oblizuje se še preden jih dobi na krožnik. Pomaga jih tudi pripravit.


Nekako nismo mogli uskladit božičnega drevesa s toplim vremenom, zato smo okrasili kar drevesa na vrtu in še vedno zgleda nekako tako. 

Bube male...
Še enkrat hvala vsem za darila. Vseh nismo uspeli poslikat, so prej zmanjkala. ;)


Vsakega, ki zanima kako izgleda Božič v Avstraliji je tukaj slika. Plaža polna ljudi, alkohola, božičkov,bbq... pa še kaj bi se našlo. Prav lušno, ampak nič kaj našim navadam podobno. Mi smo šli na en sprehod po St Kilda Beach in Aleksander je zažgal s kolesom. Ljudje so se kar vstavljali in spraševali če ga lahko slikajo, mali je pravi šmeker. Probleme ima edino ko grejo mimo 'fine tete', ker ponavadi za njimi gleda, potem pa bum v kanto za smeti.  Žalostno ampak resnično.




Začeli so se lepi dnevi in mi jih večinoma preživimo na plaži. Nič ni lepšega, kot se vsedeš v avto in po 10 minutah si na plaži. Lahko še izbiraš na katero boš šel. Včasih imamo celo probleme s tem. Jih je preveč. ;)
Aleksander pa kot vedno maksimalno uživa. Če ni kopalk pravočasno gor pa kr v majici in kratkih hlačah. Zato jih preventivno sedaj oblečemo že doma.
Plavat se že učimo.
Za konec naj omenim še, da smo si pogledali dinozavre iz peska, katere naredijo vsako leto v Frankstonu.  




Naj bo to za danes vse. V naslednji objavi napišem še preostanek dogodivščin vključno z Novim letom. 


4 komentarji:

bina pravi ...

UUU, kak ste lepi. Vidim, da uživate....midve boma tud enkrat-hihihi.

Mali je res pravi osvajalec.

pozdravčki
Sabina in Nastja

B.P pravi ...

Ja hudo, prav dober pogled na plažo, morje..ljudje oblečeni v kratke hlače..

A lej nas, trenutno gledam v Lj na zasnežene strehe, folk oblečen k v Sibiriji ( ne manjka veliko, da bi blo tok mrzlo ).. Privoščim vam, le uživajte.

Se vidimo upam da do konca junija! Sabina in Nastja, kdaj planirata?

Lp Bojan

macekdu pravi ...

Pozdravljeni Pacniki iz biliznje okolice. Ravno smo odkrili vas blog po zaslugi Bine, ki nam je napisala, da imate iste dinozavre na blogu kot mi.
No tako smo blizu doma, tako ce vam je se kdaj kaj javite, pa se lahko kdaj kje dobimo.
Maceki

macekdu pravi ...

Pozdravljeni Pacniki,
no lepo, da smo se nasli. Ce vam je bi se lahko dobili za AUday (v ponedeljek dopoldan), pa gremo skupaj na en BBQ. Mi smo se ze pogovarjali z Katalinici (ne vem ce jih poznate, pa saj vseeno), so prisli sem iz MB pol leta pred nami, pa bi sli vsi skupaj na Mornington v park, tam je zelo lepo igrala za otroke, dovolj sence in seveda BBQjev.
Javite se na maceks1@optusnet.com.au pa se dogovorimo.