28. oktober 2008

First drive

Pozdravljeni


Zadnje dni je bilo zelo zanimivo, hehe celo na pleskavici pa čevapih smo bli. Takih srbskih, seveda potem ko smo avto kupli. Grega ne bi bil pravi računalničar, če še avto ne bi bil povezan z njegovim poklicom. Saj smo kupli Holden Commodore Executive. Poudarek je na Commodore, se spomnite 64-tko? Hehe No ta Commodore ima volan, 4 kolesa, otroško sobo v prtljažniku, tako da Aleksander vedno ko ga vprašajo kaj smo kupli reče: 'avtobus kupli' ;)
Skoraj bi se mu lahko tak reklo, saj danes ko sva z Gregorjem prestala vožnjo okrog 20 km vsak v eno smer, sva bila večino časa na levem pasu levega pasu. Aja tu so večinoma  vsaj dvopasovnice. Naš Commodore je letnik 2002, 3.8l, 145Kw, kilometrov pa ma 245.000, sicer malo veliko ampak je novejši avto in tukaj to ni nič nenavadnega. Maš letnik 92 z 35.000 km in letnik 2006 z 200.000km :D

Danes ga je Grega šel iskat, ker so mogli še tehničnega narest. Pa zraven smo dobili še nove gume, optiko narejeno in 36 mesečno garancijo na dele in delo, za vsako stvar $5000. Torej karkoli crkne nam za vsaki del krijejo $5000 preostanek pa sami plačamo. Kar je prednost če kupiš avto pri dealerju, je malo dražji ampak imaš garancijo in pogodbo in vse podobne zadeve. Smo ceno zbili iz $9990 na $8500, pol pa še stroški prepisa in davek nanesejo na $10000.

Druga stvar je služba. Grega jutri začne delat. Služba je na križišču North Rd in East Boundary Rd, stanovanje bomo iskali tam okoli, tolko da lahko gre peš ali s peciklom. Pa še cene so kr ugodne. Četrti okoli sta Bentleigh East in Oakleigh South.

V nedeljo smo bli na tržnici in spet bili presenečeni nad cenami in kvaliteto. 1kg lososa, svežega, pride $10, kar je okoli 6€. Grega in mali sta ga zmazala, da sta pol komaj hodla :D Jaz sem dobila dobre pol kile bele ribe za $11. Siri, meso, sadje in zelenjava, vse izjemno poceni.

Aleksander v petek ali ponedeljek dobi pecikl, taki tapravi (http://www.tike.com.au/).  Delajo jih v SA (Južna Avstralija), so celi iz lesa, zelo dobri za učenje ravnotežja, nastavljivi zic in za vsako prodano kolo posadijo eno drevo. Tukaj doli so zelo eko osveščeni, poleg 3.8l in 6.0l mašin v avtomobilih, hehe. Viktorija je letos razpisala sofinanciranje za predelavo avtomobila na plin. Grega je dal povpraševanje za ceno predelave najinega, pa je zneslo $2890, vendar od države dobimo $2000 nazaj, firma ma pa do božiča še $550  popusta na neke stvari. Tako da naju predelava stane, če se odločiva, $340. Kar je zelo ugodno, ker plin lahko tankaš na vsaki tankšteli, cena je pa smešna $0.60 na liter v primerjavi z $1.56 za liter bencina. Poraba je sicer malo večja, če je poraba bencina 11l/100km potem je plina 14.5l/100k, kar spet ni tak drastično.

Z enimi slovenci smo se dobro ujeli,smo včeraj tudi tarok igrali. Aleksander ima avstralskega prijatelja. Zak mu je ime. Mama je slo, ata pa čisti avstralc. Smo bli skupaj na tržnici in se fino imeli. Aja... celi ananas, obrezan v vrečki, sladek da že peče pride $3. Aleksander in Zak komaj čakata da sta skupaj in se zelo lepo skupaj igrata, po pol ure sploh ne vemo da sta kje okoli. Tak da vsi malo čakamo, da sta skupaj ;)

Grega je spekel tudi kruh, ki ga je seveda v dveh dneh zmanjakalo. Še pater ga je jedel :D Danes pa smo imeli domači kurji paprikaš za kosilo.


Prilagamo še nekaj slikic časovno so ravno obratno. Se slišimo ko bo hišica.

Lp, Družina Pačnik


Q7 tudi tukaj ;)
Gužva v času konca službeStrah pred prvo vožnjo ;) 
Avtobus od strani ;)

Zak in Aleksander

Ravno prav velik za polico
Ati prišel iz intervjuja na katerem so mu ponudili službo, ki ga jutri čaka
Hugo Boss $500 ;)

3 komentarji:

Unknown pravi ...

hahah,dobre slikice. samo zmagal je pa becikl ful je dober še jaz bi ga mela :) malo heca mora bit, kot je razvidno se imate odlično, miheju sem že rekla da morma šparat za naslednje leto (težka bo) :), no lepo bodi se slišimo papa

Anonimni pravi ...

Živjo,

lepe slikice, fajni avto ste kupili,
dobro vam gre ;))
čakava na naslednje novice,

lp iz slo

Anonimni pravi ...

Legenda :D

Kaj pa ata v kravati :)

Hmmm, to me spominja na one stare cajte ko se programerji ne oblacijo v karavata stil ;)

Hehe, lepo se mejte se naprej, svetcko!

Dejan