4. februar 2009

Hot days

Vroči dnevi so za nami... Po napornih treh dnevih s 43 stopinjami, smo spet na prijetnih 32. Pravijo za soboto da bo spet 43, vendar pa nas čaka mrzla nedelja, tako da bomo ta dan že preživeli. Par dni nazaj sva se ravno z Gregorjem pogovarjala, kako je super tukaj, ker se vreme ves čas spreminja, tako da se ničesar ne naveličaš.  Vse je bolj hitro kot je bilo v Sloveniji. Ni pa bilo toliko požarov, kot tukaj. Jih je res ogromno, vendar ne v naši bližini. V vročinskem navalu je tudi elektrika odpovedala, ker so ljudje preveč uporabljali klime. 500.000 gospodinjstev je bilo brez elektrike, vlaki niso mogli vozit v CBD-ju in iz njega, trgovine so se zapirale, v casinoju so poker mašine odpovedale... Mesto je bilo nemo, vsaj za 2 uri in izgube nenormalne.  Tudi to se nas ni dotaknilo. Očitno smo dobro izbrali 'firtl'. 

Tako je naš sonček spal kar na kavču, ker je spalnica bila prevroča. Večino dneva je gledal risanke, saj se mu v tej vročini še igrat ni ljubilo.


Pred vročinskim navalom je bil tudi Australia day. Z veseljem smo se odzvali povabilu Mačkov. BBQ na Mornington Peninsuli v parku z veliko dejavnosti  za otroke.

Utrinki pestrega dneva 

 

Parada




Face painting


Aleksander poslikal ribico

Ati in maček Miha
Aleksander in Sara
Ena skupinska

Smo že v fazi ustvarjanja, tako da Aleksander že zna narisat osebe. Danes je nastalo tole. Vse brez moje pomoči, razen napisov, da bomo vedeli kdo je kdo. Pa povsod mora biti o zraven. Ni mi še jasno zakaj, bomo še ugotovili. Ati o, mami o, babi o, dedi o, pikica o...
Aja Pikica, Aleksander te je preimenoval. Iz Pice si postala Pijica potem Picika, sedaj si Pika. Nismo še pozabili na tebe...Najboljša varuška na svetu. 

Tako se te Aleksander spomni. Pika O

Še mami o
Ter ati o in Aleksander. On je vedno brez o.
Tukaj se je končal Australia open.Z  Aleksandrom sva se odločila, da začneva trenirat za Australia open 2020. Malo servisa, backhanda... Pa že bo počasi.

Vlaki so še vedno najljubša igrača, ki se počasi veča. Razen tistih zavitih stolpov odzadaj je preostanek Aleksasndrovo delo. Kar mi ponavadi podaljša jutranji spanec za pol ure. Pol pa kot strela iz jasnega skok na glavo in mami ni tema, pridi pomagat...
Večerja in telebajski na i podu. Saj ne da ne bi imeli 22 inčnega monitorja. Tak je bolj ql.

Za konec pa zemlejvid, ki so nama ga poslali prijatelji, kje se dobimo na plaži. Ta me je nasmejal do solz.



Vsem v Sloveniji. Preživite lepe dneve na snegu, mi ga en čas ne bomo imeli. Vam skoraj ne zavidam.

Lep pozdrav iz sončne Avstralije


3 komentarji:

Davor pravi ...

hehe samo mi pa tebi zavidamo ;)

Anonimni pravi ...

=P ni več snega LoL *ejmen*

mali je pravi umetnik že! Jaz navijam bolj za umetniški poklic kot pa tenis =)))))

BooGoo pravi ...

Kot vidim ste se ze kr lepo ustalili :). Lepo se imejte down under in uzivajte poletje ;)

Who's your daddy ;)