8. april 2009

Thomas & friends

Blizamo se velikoncnim praznikom. Jutri greva z Alekandrom v nabavo. Mislim da kar v D&D nuts. Nasa priljubljena trgovina, ko se nam lusta 'jugoslovanskih' izdelkov. Ati je obljubil da bo za zajcka spekel potico. Midva z Aleksandrom bova pa barvala jajcka.  Ne vem ce bom se uspela dati kako objavo gor pred prazniki, tako da naj kar v tej vsem zazelimo Vesele velikonocne praznike. Sigurno bomo pa objavili koncne izdelke dobrot s katerimi si bomo popestrili praznike. Veliko nas tudi ne bo doma. Jutri imamo Catan vecer. Sma kar navdusila te nase avstralske prijatelje.V petek pecemo in barvamo. V soboto gremo na Rip Curl Pro Surf & Music festival. Tekmovanje v surfanju na Bells beach v blizini Torquay-a. Naj bi bilo lepo vreme, bomo videli. V nedeljo smo vabljeni na kosilo k nasi prijateljici Nini iz Makedonije v Seaford. Pravi, da nas bodo postregli z njigovimi dobrotami. Se pustimo presenetit. V ponedeljek pocivamo ali se bo se kaj naslo. Konec praznikov. :)

Danes sem sla urejat svojo voznisko, ker sem vceraj dobila prijetno pismo od Vicroads, da so mi skrajsali 3 mesecni Learner permit in da lahko grem delat vozniski izpit. In sem se soocila s kruto realnostjo, da je prvi termin za opravljanje vozniskega izpita 1.7.2009.  Tako da bom sedaj vsako jutro sedela na telefonu, ce kdo ni opravil testa in ne more pristopit na izpit, da me porinejo v to luknjo in bom prisla prej na vrsto.

30.3 smo imeli pregled hise. Slike spodaj prikazujejo kdo je pospravljal.  :) Ne ni naju potrebno prijavit sociali, ker ne zlorabljama otroka. On dejansko to rad pocne, midva z Gregijem sma se pa mogla malo prisilit. Agentka iz agencije preko katere rentamo hiso je prisla v inspekcijo po 4 mesecih. Standarni postopek, da ne bi bila hisa v razsulu. No dobili smo vse kljukice. Tudi za travo zunaj, ki je zaradi suse izumrla in imamo samo se pesek.

Na prvi sliki je Aleksander v 'batasih'. Dobil jih je od Ellie. Sedaj so to nejgovi najljubsi cevlji, ker si jih lahko sam obuje. Ni vazno ce je levi cevelj na desni nogi in obratno. Ce je dez ali 30 stopinj. Ce greva v mesto ali sva doma. Faca. Ker je vcasih prav smesno zgledal v njih, sem ga uspela prepricat, da jih obuje ko je dez. Ni najboljsi izgovor v Melbournu, ker se vreme spreminja na minute. Sva sla v trgovino in obul je teniske, ker je bilo sonce. No ko sva prisla iz trgovine je dezevalo. Takrat pa Aleksander v jok. Mami kje so batasi, dez je zunaj. Ne morem hodit. In  sva se odpravila domov, ker bogi otrok ni mogel hodit brez batasov v dezju.

V nedeljo 5 aprila smo sli na Thomas-a. Slavni vlakec, katerega Aleksander obozuje. Ne toliko risanke kot tire, ki jih sam sestavi.  Vreme nam je sluzilo in ker smo imeli rezervirano voznjo 9.30, ni bilo guzve. Bili smo se eno uro prehitro, ker smo pozabili da se ura prestavi . :)

Se par slikic, brez katerih bi bil blog prav dolgooocaseeeeeeeennnnn. 

Slavni 'batasi'
Risanka, bon in nova trenerka
Zak in Aleksander na stirikoleniku na baterije
Plastelin ...najbolje vlozen denar v otrokovo igraco...zjutraj se lahko 1 uro dlje spis :)
James ... smo ga poimenovali
Malo pacenja
Travo kosimo
Umivamo okna
Vcasih si kaj kupiva za zabavo, tokrat so bile iskrice ali kakorkoli se temu rece
Ustvarjama
Koncni izdelek. Mami je morala narediti teto Nino, Aleksander je naredil atija
Takoj ko je vec kot 25 stopinj gremo na plazo

Aleksandra ucila anglesko reci hobotnica (Octopus), kar je zgledalo nekako takole.
Mami :'Aleksander reci Octopus'
Aleksander: ' Avtobus'
Mami: 'Ne ...Octopus'
Aleksander: ' Avtobus'
Mami : 'Ponavljaj za mano. Ok"
A: 'Ok'
M: 'to'
A: 'to'
M: 'pus'
A: 'pus'
M: 'Octopus'
A: 'Avtobus'

Kruh po receptu Jamie  Oliver-ja, polnjen z jajci, slanino, baziliko, sirom in paradiznikom. Mmmmm
Day out with Thomas

Ena pozerska na Emerald town station

Druzinska s Thomas-om


Na vlaku, na zacetku parna lokomotiva, na koncu dizelska




Pipike, zajcki, kozice, hrcki, ...

Face painting

2 komentarja:

Bo pravi ...

Hej! Luškane fotke. Lepo se imejte in lepe praznike tudi vam!

TT pravi ...

Jooooooooj kak ste lušni =)

Mali je pa res pridn - kak vama je uspelo tak pridneg aotroka naret? LoL taki mali cuker je!

a kr so julija bos mogla cakat na izpit? ja super =/ držim pesti, da bo čimprej!

LoL @ sliko ustvarjanja hahahaha =) svetovno, res! da o plaži nebi govorila...se mi kr sline cedijo.
Pr nas je ze tud kr toplo (do 20 C)...

par dni nazaj sem bla z Anjo na pijaci - ce bojo sle tak cene letalskih kart dol, se zna zgodit, da bomo prjodlali do vas =) si predstavljaš? =)))) Oo

Faaaaaaaain se mejte se naprej - meni je tak fajn vas blog brat !
lupčka xxx